7 συμβουλές για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη

Santorini Easy Rent

 

Η λέξη Σαντορίνη μας φέρνει εικόνες γοητευτικών ασβεστωμένων κτιρίων με μπλε πινελιές, θέα στην καλντέρα και θρυλικά ηλιοβασιλέματα. Εδώ είναι 7 συμβουλές για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη, σύμφωνα με το Santorini Easy Rent. Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το μικρό νησί του Αιγαίου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τα πιο όμορφα μέρη στη Γη.

Ξεπερνά όλες τις προσδοκίες και όλοι περνάνε υπέροχα. Θέλετε να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη Σαντορίνη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας; Για την άνετη εξερεύνηση της Σαντορίνης, προτείνουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Santorini Easy Rent σε προνομιακές τιμές.

1. Αποφασίστε τι είδους διακοπές θέλετε να κάνετε

Είναι πανέμορφη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Οία είναι το σωστό μέρος για εσάς. Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα πάρτι, τότε επιλέξτε τα Φηρά. Είναι πιο ζωντανό και συμβαίνει περισσότερο από τους πιο ευγενείς γείτονές του. Είστε μετά από διακοπές στην παραλία; Η Σαντορίνη δεν φημίζεται για τις παραλίες της, αλλά οι μαύρες παραλίες στην ανατολική πλευρά του νησιού είναι καλές επιλογές για χαλάρωση στην παραλία. Η άμμος είναι ένα κατάλοιπο του ηφαιστειακού παρελθόντος του νησιού, δίνοντάς του το διακριτικό μαύρο χρώμα του.

Θέλετε μια ρομαντική απόδραση; Η Οία και το Ημεροβίγλι έχουν πανέμορφα ξενοδοχεία και ο ρομαντικός παράγοντας ενισχύεται από το ηλιοβασίλεμα. Αν δεν αντέχετε την πολυκοσμία, μείνετε μακριά από την Οία με κάθε κόστος, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιλέξτε το Ημεροβίγλι. Έχει την περιζήτητη θέα στην καλντέρα αλλά χωρίς το πλήθος στην Οία.

2. Υπολογίστε τον προϋπολογισμό σας

Η τρελή δημοτικότητά της σημαίνει ότι η ζήτηση είναι υψηλή, καθιστώντας τη Σαντορίνη έναν πιο ακριβό προορισμό από τους περισσότερους – αν όχι όλα – άλλα ελληνικά νησιά. Η Οία, ως το κόσμημα στο στέμμα της Σαντορίνης, είναι το πιο ακριβό μέρος του νησιού, ακολουθούμενο από το Ημεροβίγλι.

Τα Φηρά είναι μεγαλύτερα και από τις δύο αυτές πόλεις και έχει πιο προσιτές επιλογές για διαμονή και φαγητό. Είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες, καθώς διαθέτει πολλές ανέσεις και είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε το υπόλοιπο νησί. Οι περιοχές γύρω από τις μαύρες παραλίες προσφέρουν τις καλύτερες τιμές, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι βρίσκονται πιο μακριά από τα διάσημα αξιοθέατα της Σαντορίνης.

3. Να είστε προετοιμασμένοι να ανεβείτε μερικά σκαλιά

Η καλντέρα αποτελείται από χαμηλά σπίτια χτισμένα σε πλαγιές και αυτό που συνοδεύει είναι πολλά σκαλοπάτια. Μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία βρίσκονται ακριβώς στο κάτω μέρος της καλντέρας και μπορεί να υπάρχουν μερικές εκατοντάδες βήματα για να φτάσετε στο δωμάτιό σας. Ενώ κάνοντας το δρόμο σας προς τα κάτω μπορεί να είναι εντάξει, η ανάβαση μπορεί να είναι πραγματικός αγώνας. Μπορείτε να πάρετε ένα γαϊδούρι σε ορισμένες διαδρομές, όπως από την Οία προς τον κόλπο του Αμμούδι, αλλά αυτό δεν είναι διαθέσιμο πάντα και προκαλεί ταλαιπωρία στα γαϊδουράκια.

4. Επιλέξτε το κατάλληλο κατάλυμα για εσάς

Αυτό που δεν δείχνει η πλειοψηφία των γυαλιστερών φωτογραφιών του ξενοδοχείου είναι ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ένα σπάνια στην καλντέρα και οι άνθρωποι μπορούν συχνά να περπατούν ακριβώς δίπλα ή να κοιτάζουν κατευθείαν στηνβεράντα ή το τζακούζι σας.

Μερικά από τα μονοπάτια γύρω από την καλντέρα και κατά μήκος των αποκλειστικών σουιτών των πολυτελών ξενοδοχείων είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό. Εάν το απόρρητο είναι σημαντικό για εσάς, ρωτήστε το ξενοδοχείο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία που μπορεί να επηρεάσει τη διαμονή σας. Θα ήταν κρίμα να πληρώσετε μια μικρή περιουσία και να περιμένετε απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, όταν μπορεί να βρεθείτε εκτεθειμένοι.

5. Υπολογίστε τα κρουαζιερόπλοια

Εάν δείτε μερικά κρουαζιερόπλοια στον κόλπο γύρω από τα Φηρά, μείνετε μακριά από την Οία κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Η Οία γίνεται πολύ αυτές τις στιγμές, οπότε είναι καλύτερο να μείνετε εκτός. Οι καλύτερες στιγμές για να αποφύγετε τα πλήθη είναι νωρίς το πρωί  και μετά τις 7μμ. Αν δεν καταλαβαίνετε το ηλιοβασίλεμα, θα διαπιστώσετε ότι έχετε τον εαυτό σας από την Οία από τις 18:00 έως τις 19:30 όταν οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια οπτική γωνία που περιμένουν την ηλιακή παράσταση.

6. Κάντε κράτηση όπου χρειάζεται

Για να αποφύγετε την απογοήτευση, πληρώστε για να κάνετε κράτηση μπροστά για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε. Ως προορισμός που δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας, η ζήτηση είναι υψηλή και οι δημοφιλείς περιηγήσεις γεμίζουν γρήγορα. Ομοίως, οι κρατήσεις σε εστιατόρια με θέα στο ηλιοβασίλεμα πρέπει να γίνονται έγκαιρα.

7. Οι ανατολές της Σαντορίνης είναι υποτιμημένες

Τα ηλιοβασιλέματα είναι πολύ εντυπωσιακά στη Σαντορίνη, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά αξίζει επίσης να σηκωθείτε νωρίς και να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου. Βλέπετετο υπέροχο χρυσό φως του ανατέλλοντος ήλιου χωρίς να χρειάζεται να συνωστιστείτε στον χώρο.

Δείτε περισσότερα για Santorini Easy Rent:

Santorini private tour Previous post Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Σαντορίνη
Next post The 9 Most Moving Memoirs About Addiction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *