Αποζημιώσεις για φάρμακα: Εντάσσονται 195 σκευάσματα – Ποιά είναι

Αποζημιώσεις για φάρμακα: Εντάσσονται 195 σκευάσματα - Ποιά είναι


Στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων, εντάχθηκαν 195 συσκευασίες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, πολλών εκ των οποίων η εξέταση εκκρεμούσε από το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Από αυτά, 104 (53.33%) είναι γενόσημα, 36 (18.46%) βιοομοειδή, 36 (18.46%) πρωτότυπα, 8 (4.1%) υβριδικά, 6 (3.07%) καλώς καθιερωμένης χρήσης και 5 (2.56%) σταθεροί συνδυασμοί.

Τα φάρμακα αφορούν παθήσεις όπως, λευχαιμία, μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, σακχαρώδη διαβήτη, αναιμία, αρτηριακή πνευμονική υπέρταση, ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, άσθμα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, νόσο του Crohn, ενώ περιλαμβάνονται και φάρμακα αντιρετροϊκής θεραπείας και φάρμακα σπανίων παθήσεων.

Διαβάστε εδώ τον κατάλογο των συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων του ν. 3816.

Διαβάστε εδώ τον κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων που καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση.

Διαβάστε εδώ την απόφαση του υπουργείου Υγείας

Πηγή: skai.grSource link

Guardian: Αυτό είναι το ελληνικό νησί των ονειροπόλων Previous post Guardian: Αυτό είναι το ελληνικό νησί των ονειροπόλων
Ξόδεψε μια περιουσία για να κάνει αυτόν τον ποπό! Μετά από 8 βδομάδες ήθελε να τον αφαιρέσει γιατί...θα σοκαριστείτε! - Sex Next post Ξόδεψε μια περιουσία για να κάνει αυτόν τον ποπό! Μετά από 8 βδομάδες ήθελε να τον αφαιρέσει γιατί…θα σοκαριστείτε! – Sex

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.