Επίδομα παιδιού: Πως θα δίνονται τα 2.000 ευρώ – Τα κριτήρια

Επίδομα παιδιού: Πως θα δίνονται τα 2.000 ευρώ – Τα κριτήρια


Το επίδομα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η πρόβλεψη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που συνοδεύει το νέο επίδομα είναι ότι στην πενταετία 2020-2024 θα επωφεληθούν από το μέτρο αυτό 400.000 οικογένειες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το επίδομα θα καταβάλλεται σε δυο δόσεις με 1.500 ευρώ μετά την υποβολή της αίτησης και άλλα 500 ευρώ στη συνέχεια.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το επίδομα

Για τη λήψη του επιδόματος από γονείς άλλων χωρών θα πρέπει ο ένας από τους δυο να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα 10 τελευταία χρόνια πριν από το έτος γέννησης του παιδιού. Κατ’ εξαίρεση, όπως αναφέρεται στο άρθρο 7, «για παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα κατά τα έτη 2020 και 2021, το επίδομα χορηγείται εφόσον η μητέρα τους, ως πολίτης τρίτης χώρας, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν».

Για την καταβολή του επιδόματος λαμβάνεται υπόψη και το εισόδημα, τόσο το πραγματικό όσο και το τεκμαρτό.

Ο κόφτης είναι πολύ ψηλά, που σημαίνει ότι το 90% και πλέον των οικογενειών θα πάρει το επίδομα.

Το εισοδηματικό όριο έχει όριο τις 40.000 ευρώ για τον ένα γονέα, ο οποίος έχει συντελεστή 1. Από εκεί και πέρα υπάρχει προσαύξηση εισοδήματος κατά 1/2 (ή 0,5) για τον δεύτερο γονέα και κατά 1/4 (ή 0,25) για κάθε άγαμο, ή ανήλικο παιδί που δεν έχει κλείσει την ηλικία των 18 ετών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους γέννησης του παιδιού για το οποίο ζητείται το επίδομα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος



Source link

Μαύρη τρύπα με μάζα 70 ήλιων βρέθηκε στον γαλαξία μας Previous post Μαύρη τρύπα με μάζα 70 ήλιων βρέθηκε στον γαλαξία μας
Τόσα εκατοστά θέλουν οι γυναίκες να είναι το πέος για να ικανοποιηθούν! - SEX Next post Τόσα εκατοστά θέλουν οι γυναίκες να είναι το πέος για να ικανοποιηθούν! – SEX

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *