Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο : Krithi Karanth

Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο : Krithi Karanth


Ο κοινός στόχος για την συνεισφορά και τη βελτίωση της ανθρωπότητας οδήγησε στην αποκλειστική σειρά του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την ROLEX, που παρουσιάζει τις ιστορίες ξεχωριστών προσωπικοτήτων που είχαν  την δύναμη και την αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Άνθρωποι με πρωτοποριακό πνεύμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα και ιδέες με όραμα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και αναδείχτηκαν μέσα από  το θεσμό των βραβείων της Rolex. 

Πίσω από κάθε βραβείο Rolex, κρύβεται μια συναρπαστική ιδέα. Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσουμε τη Krithi Karanth, η οποία με τη μελέτη της έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο αντιμετώπισης των πολύ συχνών συγκρούσεων ανθρώπων και άγριων ζώων που έχουν ως αποτέλεσμα, απώλεια ανθρώπινης ζωής, απώλεια καλλιεργειών, καταστροφή ιδιοκτησίας και εξόντωσης ζώων.
Πιο συγκεκριμένα, η Krithi με την ομάδα της, βοηθά τις οικογένειες, στην Ινδία, που έχουν υποστεί καταστροφές στην περιουσία τους από τα άγρια ζώα, να υποβάλλουν αιτήματα στην κυβέρνηση, ώστε να πάρουν αποζημίωση και παράλληλα κατασκευάζουν ασφαλή υπόστεγα για τα ζώα, προκειμένου να τα προστατέψουν! 

Έχουν βοηθήσει σε σχεδόν 14000 καταχωρημένα αιτήματα. Μετά τον πρώτο χρόνο είχαν αρκετά δεδομένα, για να αναλύσουν, ώστε να δούνε ποιες οικογένειες, έχαναν επανειλημμένα ζωικό κεφάλαιο και ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ασφαλή υπόστεγα για τα ζώα.
Στόχος της είναι, με την βοήθεια της χρηματοδότησης της Rolex, να  επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές, ενώ παράλληλα, σχεδιάζει να εφαρμόσει, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε  σχολεία, προκειμένου να εκπαιδεύσει περίπου 20.000 παιδιά, καθώς η ευαισθητοποίηση είναι ζωτικής σημασίας. 
Με την πάροδο του χρόνου, ελπίζει αυτό να αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο για αντίστοιχες κοινότητες όλου του κόσμου.  

Το επεισόδιο θα αναρτηθεί στο skaitv, ενώ  για περισσότερες πληροφορίες  για τη Krithi Karanth , επισκεφτείτε το  www.rolex.org  
  

Πηγή: skai.gr



Source link

Τέλος εποχής για την διάσημη "Πασαρέλα των Αγγέλων" Previous post Τέλος εποχής για την διάσημη “Πασαρέλα των Αγγέλων”
Η Ντίβα της Μεσογείου Dulce Pontes στην Αθήνα Next post Η Ντίβα της Μεσογείου Dulce Pontes στην Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *