Ποιo ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube

Ποιo ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube


Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια πριν, στις 23 Απριλίου 2005, «ανέβηκε» το πρώτο video στο Youtube διάρκειας 18 δευτερολέπτων και με τίτλο «Μe at the zoo».

Το βίντεο αυτό «ανέβηκε» από τον Jawed Karim, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του από την PayPal, Chad Hurley και Steven Chen, δημιούργησαν το YouTube, δημιουργόντας τη διάσημη πλέον διεύθυνση www.youtube.com στις 14 Φεβρουαρίου 2005. Το βίντεο αυτό υπάρχει ακόμα στην πλατφόρμα και έχει ξεπεράσει τα 90 εκατ. views. Ήταν εξαιρετικά απλοϊκό με τον 25χρονο -τότε- Karim να λέει απλά: «Είμαστε εδώ, μπροστά από τους ελέφαντες».

Πρακτικά, το συγκεκριμένο βίντεο ήταν μία δοκιμή και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι στο κανάλι του Karim δεν έχει δημοσιευτεί κανένα άλλο video. Αυτό, μάλλον, που δεν περίμεναν οι τρεις φίλοι ήταν η δυναμική που θα ανέπτυσσε το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο πούλησαν στις αρχές του 2007 στην Google έναντι του -τεράστιου για τα δεδομένα της εποχής- ποσού των 1,65 δισ. δολαρίων.

Ενδιαφέρον είχαν δείξει τόσο η Yahoo! όσο και η Microsoft, αλλά η Google ήταν εκείνη που κέρδισε τη μάχη για την αγορά της πλατφόρμας. Η αξία του Youtube εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 40 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη του YouTube μάλλον ήταν δύσκολο να προβλεφθεί από τον οποιονδήποτε. Ο αριθμός των χρηστών έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. παγκοσμίως και αυξάνεται διαρκώς. Σε καθημερινή βάση περίπου 1,3 δισ. άνθρωποι παρακολουθούν σχεδόν 5 δισ. video clips συνολικής διάρκειας 1 δισ. ωρών. Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό διείσδυσης του YouTube στις ηλικίες 18-49 ετών φθάνει στο 80%.

Το YouTube είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά το Facebook.

To YouTube έχει φθάσει να υποστηρίζει περισσότερες από 80 γλώσσες, ενώ καθημερινά «ανεβαίνουν» περίπου 720.000 ώρες video ή περίπου 30.000 video κάθε ώρα. Για να δει κανείς όλο το περιεχόμενο που «ανεβαίνει» σε μία ημέρα θα χρειαζόταν σχεδόν 82 χρόνια.

Πηγή: CNNSource link

Ανατριχιαστικό! Η προφητεία του ηθοποιού Δημήτρη Τσούτση πριν από το θάνατό του! (photo) - SEX Previous post Ανατριχιαστικό! Η προφητεία του ηθοποιού Δημήτρη Τσούτση πριν από το θάνατό του! (photo) – SEX
Άρση μέτρων: Χωρίς μεταμεσονύχτιες βόλτες – Τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς Next post Άρση μέτρων: Χωρίς μεταμεσονύχτιες βόλτες – Τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.