Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Σαντορίνη

Santorini private tour

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης παίζει ρόλο σε πολλές από τις δημοφιλείς δραστηριότητες του νησιού, από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία στις λειωμένες παραλίες (όπως η παραλία Καμάρι) έως την εξερεύνηση αρχαίων ερειπίων κάποτε θαμμένων στην τέφρα (Αρχαίο Ακρωτήρι). Παρακάτω υπάρχουν τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Σαντορίνη.

Ακόμη και η γεύση του κρασιού εδώ επηρεάζεται από το ηφαιστειακό έδαφος του νησιού, καθιστώντας ένα ταξίδι σε ένα από τα πολλά οινοποιεία της Σαντορίνης μια δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε. Οι περιπετειώδεις τύποι θα απολαύσουν πεζοπορία κατά μήκος της καλντέρας από τα Φηρά, όπου λέγεται ότι η πόλη της Ατλαντίδας στάθηκε κάποτε. Ό, τι κι αν επιλέξετε να κάνετε στη Σαντορίνη, δεν μπορείτε να χάσετε ένα ηλιοβασίλεμα από την Οία, ή δείπνο στο ύπαιθρο στον κόλπο του Αμμουδιού. Εμπιστευτείτε το Santorini Tours για ξεναγήσεις στο πανέμορφο νησί.

Επισκεφθείτε την παραλία Καμάρι

Η ηφαιστειακή ιστορία της Σαντορίνης οδήγησε στο σχηματισμό μερικών από τις πιο μοναδικές παραλίες στα ελληνικά νησιά, και το Καμάρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Βρίσκεται περίπου 4 μίλια νοτιοανατολικά των Φηρών στην ανατολική ακτή του νησιού, αυτό το τμήμα της μαύρης άμμου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Σαντορίνης. Η παραλία υποστηρίζεται από την ομώνυμη πόλη, μια δημοφιλή περιοχή θερέτρου όπου θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Στην παραλία, οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Οι ταξιδιώτες απολάμβαναν τα καταγάλανα νερά του Καμαρίου και πρότειναν να φτιάξετε τα πόδια σας στο νότιο τμήμα της ακτής. Αυτό συμβαίνει επειδή η θέα του επιβλητικού λόφου Μέσα Βουνό, όπου μπορείτε να βρείτε την Αρχαία Θήρα, δημιουργεί μια τέλεια εικόνα για την ελληνική παραλία. Όπου κι αν αποφασίσετε να ξανακάνετε την παραλία Καμάρι, οι ταξιδιώτες προτείνουν έντονα να φέρουν προστατευτικά υποδήματα. Η άμμος και το βοτσαλωτό έδαφος μπορεί να ζεσταθεί αρκετά με τον ήλιο να πέφτει πάνω του, ειδικά μετά από μερικές ώρες, οπότε φέρτε σανδάλια αν ελπίζετε να περάσετε την ημέρα σας στην παραλία.

Πηγαίνετε στο Αμμούδι

Για όμορφη θέα στην καλντέρα, κατεβείτε τα 300 σκαλιά από τη βόρεια πόλη της Οίας στο γοητευτικό λιμάνι του κόλπου του Αμμουδιού. Περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακά κόκκινα βράχια και διάστικτα με ασβεστωμένα κτίρια που είναι χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, αυτό το μικρό χωριό διαθέτει πολλές γραφικές ταβέρνες που σερβίρουν τα πιάτα της ημέρας.

Εκτός από τη γενναιοδωρία της θάλασσας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το κολύμπι εδώ, αν και η παραλία είναι βραχώδης, οπότε θα πρέπει να φέρετε τα κατάλληλα υποδήματα, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε καταδύσεις (μια δημοφιλής δραστηριότητα στον κόλπο). Στο μικρό νησί του Αγίου Νικολάου, που φαίνεται από την παραλία του Αμμουδιού, οι επισκέπτες μπορούν να ανεβούν σκάλες από το νερό στο μικρό, βραχώδες νησί και να πηδήξουν από ένα καθορισμένο σημείο.

Οι ταξιδιώτες παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε στο Αμμούδι, αλλά η ποιότητα του κόλπου είναι κάτι περισσότερο από το να αντισταθμίζει την ποσότητα των δραστηριοτήτων που προσφέρει. Οι επισκέπτες εκθαμβωμένοι από την ομορφιά του κόλπου και είπαν ότι μόνο το φαγητό στο ύπαιθρο ήταν το μόνο που χρειάζονταν για να απολαύσουν τη θέα. Συνιστάται ιδιαίτερα να προγραμματίσετε ένα ταξίδι αργά το απόγευμα, καθώς το ηλιοβασίλεμα από το Αμμούδι είναι ένα εξαιρετικό αξιοθέατο.

Πεζοπορία από τα Φηρά μέχρι την Οία

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε στη Σαντορίνη είναι να περπατήσετε και δεν υπάρχει καλύτερη διαδρομή από αυτήν από τα Φηρά προς την Οία. Αυτή η πεζοπορία είναι 10 χιλιόμετρα και περνάει από τέσσερις πόλεις, όπως τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει σηματοδοτημένο μονοπάτι ή μονοπάτι για αυτήν την πεζοπορία αλλά ακολουθούμε τους δρόμους που βρίσκονται πλησιέστερα στην καλντέρα. Στην πορεία, θα βρείτε πολλές τοποθεσίες που αξίζει να σταματήσετε, εκτός από την εκπληκτική θέα στον ωκεανό και τις γραφικές πόλεις.

Ένα από αυτά είναι ο βράχος Σκάρος. Σήμερα, αυτό το ακρωτήριο είναι ένα δημοφιλές πλεονεκτικό σημείο για να παρακολουθήσετε ηλιοβασιλέματα, αλλά στα προηγούμενα χρόνια στεγαζόταν ένα κάστρο που χρησίμευσε ως ο πρωταρχικός τόπος συνάντησης των Χριστιανών κατά τη διάρκεια του 1800. Υπάρχουν επίσης πολλές εκκλησίες διάστικτες, συμπεριλαμβανομένης της γαλάζιας θολωτής εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου, η οποία προσφέρει εξαιρετική θέα στο ηφαίστειο. Μόλις χτυπήσετε την Οία, θα βρείτε ερείπια βυζαντινού κάστρου ανοιχτά για εξερεύνηση.

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι είναι το πρωί, καθώς δεν υπάρχει σκιά και ο απογευματινός ήλιος μπορεί να είναι υπερβολικός για μερικούς. Οι ταξιδιώτες είπαν επίσης ότι υπάρχουν βραχώδεις αλλαγές υψομέτρου σε ολόκληρο, οπότε σχεδιάστε να φορέσετε ανθεκτικά παπούτσια και να φέρετε άφθονο νερό.

Πολλοί δήλωσαν ότι ολοκλήρωσαν την αύξηση σε τρεις ώρες ή λιγότερο, αλλά επίσης σημείωσαν ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης εξαρτάται από το επίπεδο φυσικής κατάστασης ενός ταξιδιώτη και από το πόσο συχνά σταματούν. Και με όλα τα φωτογενή σημεία στο μονοπάτι, ετοιμαστείτε να σταματήσετε πολύ. Παρόλο που η πεζοπορία είναι, οι ταξιδιώτες συμφώνησαν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τη φυσική ομορφιά της Σαντορίνης.

Δείτε περισσότερα για το Santorini Tours:

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δύσκολη η ειρήνη - "Πυρά" των ηγετών Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν Previous post Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δύσκολη η ειρήνη – “Πυρά” των ηγετών Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν
Santorini Easy Rent Next post 7 συμβουλές για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *